ZA RAD U UREDU

Ako ne nosite naočale za daljinu, no imate naočale za blizinu, a radite na računalu te imate poteškoća s obuhvaćanjem više udaljenosti imamo rješenje za Vas.

Jedna solucija su Essilorove Interview naočalne leće, koje također zovu radne ili digitalne. To su leće koje koje omogućavaju oštar vid od blizine prema srednjoj udaljenosti. Jednostavne su za prilagodnu i eliminiraju potrebu za više naočala za rad na bliskoj/srednjoj udaljenosti. To su leće koje u sebi imaju smanjenje dioptrije za 1,30 D ili 0,8 D u odnosu na Vašu ordiniranu dioptriju za blizinu. Imaju proširenu dubinu i područje vida. Te leće dolaze sa zaštitama za rad na računalu, UV zaštitom i slojem protiv grebanja. Dolaze u 3 indeksa loma, te su pogodne za manje dioptrije. Idelane su za mlade prezbiope. Obuhvaćaju područje do maksimalno 1,5 m za ugodan vid. Ako imate potrebe jednim naočalama obuhvatiti dalje od toga, onda Vam preporučujemo Digitime naočalne leće.

Druga solucija su Varilux Digitme naočalne leće. One su također digitalne leće, no spadaju u progresivne. Razlikuju se od ostalih progresivnih leća po tome što ne služe za gledanje na daljinu (vožnja auta, hodanje vani). Preporučuju se prezbiopima koji rade u uredima i na više ekrana. Imaju posebno dizajniranu zonu za blizinu te nosioci uživju u manjem umoru očiju, lakšem čitanju sitnih slova, te prirodnom položaju tijela kod rada na blizinu na suvremenim uređajima (računala, tableti). Dostupne su u 3 dizajna, ovisno o potrebama klijenta. Za rad na blizinu, za rad na srednjoj udaljenosti, te leće koje obuhvaćaju veću udaljenost (cijelu prostoriju). Također na sebi imaju UV zaštitu, antirefleksni sloj, te blokatore plavog svijetla pogodne za rad na računalu. Dolaze u 4 indeksa loma, te obuhvaćaju veći raspon dioptrija neko Interview naočalne leće.